A sertés részei

1. Fej. Darabolva abába, levesnek, vegyes pörköltbe.
2. Tarja, a sertés felhasított nyaka. Egyben sütve lassan; szeletelve vékonyan flekkennek, vastagon grillezve.
3. Lapocka. A sertés első combja. Egyben sütve, darálva vagdaltnak, kötözve sonkának.

 

4. Csülök. Füstölve bablevesbe, sütve Péknének, főzve pörköltnek.
5. Hosszú (fej felőli rész) és rövid karaj (farok felőli rész). Egészben és végtelen verzióban, szeletben, rántva, párolva, töltve.
6. Oldalas. Lassan sütve grillen, zsírban sütőben. Füstölve levesben főzve.
7. Dagadó. A sertés hasfala. Töltve népszerű, de jól kisütve, vékonyan szeletelve hideg sültnek is ízletes. Káposztába göngyölve lassan főzve.
8. Rövid karajban a szűzpecsenye helye. Egészben sütve, töltve, lecsóban párolva.
9. Comb. Részei: felsál, dió, frikandó, rózsa. Egyben sütve, szeletelve, párolva; felsál, diója frissen sütve.
10. Köröm. Pörköltnek, füstölve. 

cucu webre